Kotrč si môžete pripraviť na mnoho spôsobov, avšak tento recept vás nadchne svojou jednoduchosťou a napriek tomu vynikajúcou chuťou.
Ingrediencie:
- 1 čerstvý kotrč
- 2 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
- 2 lyžičky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžička olivového oleja
- Soľ podľa chuti
- Štipka mletého čerstvého korenia
Postup:
- Začneme dôkladným vyčistením huby. Odstránime všetky nečistoty a ponoríme ju do misky s vodou, prepláchneme ešte pod tečúcou vodou.
- Potom rozlámeme na časti, misku napustíme čistú vodu a kotrč znova pretrieme, aby bol skutočne úplne čistý.
- Na strednú teplotu rozohrejeme olivový olej, pridáme cesnak a necháme zhruba 1 minútu restovať.
- Prihodíme kotrč a za stáleho miešania 2 minúty restujeme. Potom prisypeme petržlen a znížime teplotu.
- Necháme variť, kým sa huby neorestujú. Dochutíme soľou a korením.
- Potom už len stačí nakrájať chlieb a zmes naň nandať.
Tip: Túto zmes môžeme pridať do cestovinových šalátov, alebo s ňou ochutiť ryžu.