Zmes s lesnými hubami a hráškom

Zmes s lesnými hubami a hráškom

Verte, že toto rizoto po srbsku si získa vaše srdce. Príprava je rýchla, jednoduchá a výsledný pokrm vynikajúci. Ide o podarenú kombináciu vhodne zvolených surovín.

Ingrediencie:

  • 250 g čerstvých lesných húb na plátky
  • 3 hrnčeky vriacej vody
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja (alebo 1 lyžicu masti)
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 1 1/2 hrnčeka ryže na rizoto
  • 1 1/2 litra horúceho kuracieho vývaru
  • 3/4 hrnčeka čerstvého hrášku (môže byť aj mrazený)
  • 1 lyžica neslaného masla
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • Parmezán alebo Grana Padano na posyp

Postup:

  • Do veľkej panvice dáme rozohriať olej a pridáme na jemné kocky nakrájanú cibuľu s cesnakom na tenké plátky.
  • Vyprážame 3 – 4 minúty, kým nebude cibuľa mäkká a nezosklovatí.
  • Huby nakrájame na plátky a prihodíme do panvice. Osolíme, okoreníme, prihodíme tymian a niekoľko minút restujeme.
  • Prisypeme ryžu na rizoto, premiešame a minútu vyprážame.
  • Zalejeme 1/2 litrom kuracieho vývaru, zamiešame, prikryjeme pokrievkou a znížime teplotu na stredný stupeň.
  • Varíme tak dlho, až sa absorbuje všetka tekutina. Potom prilejeme zvyšný kurací vývar.
  • Zamiešame a necháme variť, kým nie je ryža pekne mäkká, ale nie rozvarená.
  • Nakoniec prihodíme čerstvý hrášok a maslo, ktoré necháme rozpustiť.
  • Podľa potreby ešte dosolíme či okoreníme a môžeme servírovať ozdobené nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou a posypané strúhaným syrom.

Tip: Keď budeme chcieť použiť sušené huby, namočíme ich na 1 hodinu pred varením do teplej vody. Potom ich scedíme, ale vodu si dáme bokom a prilejeme do rizota namiesto 1/2 litra kuracieho vývaru.

Rizoto po srbsku so šampiňónmi, hráškom a tymiánom.
Zdroj: https://markieskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.