Zmes zo slepačieho mäsa a listového špenátu v paprikovom sose

Zmes zo slepačieho mäsa a listového špenátu v paprikovom sose

Chuť slepačieho mäsa je v tomto recepte zvýraznená nielen klasicky paprikou a smotanou, ale aj bielym vínom a špenátom.

Ingrediencie:

  • 1 sliepka, naporciovaná na menšie časti
  • 2 PL masla
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • soľ, korenie

Omáčka

  • 1 PL masla
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 PL hladkej múky
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky šľahačky
  • 1 čajová lyžička čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 šálky čerstvého listového špenátu
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Kúsky sliepky zo všetkých strán posypte soľou, čiernym korením a sladkou paprikou.
  2. Následne mäso zo všetkých strán orestujte na panvici s rozpusteným maslom.
  3. Mäso odstavte a pripravte si omáčku.
  4. Na panvici rozpustite maslo, pridajte prelisované strúčiky cesnaku a za stáleho miešania povarte asi 2 minúty.
  5. Následne pomocou sitka preosejte múku a dobre ju v zmesi rozmiešajte.
  6. Prilejte víno a povarte 1-2 minúty, aby sa odparil alkohol.
  7. Pridajte kuracie vývar, šľahačku a citrónovú šťavu.
  8. Všetko dôkladne premiešajte, pridajte soľ a sladkú papriku.
  9. Povarte ešte 2-3 minúty.
  10. Ochutnajte a prípadne ešte trochu dokoreňte.
  11. Následne do panvice pridajte špenát, povarte 2 minúty.
  12. Na záver pridajte do panvice späť kúsky sliepky a ešte niekoľko minút povarte domäkka.

Tento pokrm podávajte s ryžou či cestovinami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou.

Slepačie mäso so španátom v smotanovo-paprikovej omáčke
zdroj: whatsinthepan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.