Zmrzlina z čerstvých jahôd

Zmrzlina z čerstvých jahôd

Použite sladké sezónne jahody, na výrobu tohto báječného recepty na jahodovú zmrzlinu. Skvele chutí samostatne alebo ako príloha k letným dezertom, ako je tento krehký jablkový závin .

Čo budeme potrebovať

  • 400 g jahôd
  • 1-2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 600 ml hustej smotany
  • 300 ml plnotučného mlieka
  • 150 g bieleho práškového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Vložte jahody do kuchynského robota alebo mixéra.
  • Prešľahajte na kašu, potom pridajte citrónovú šťavu podľa chuti – pokiaľ sú jahody dosť kyslé, budete potrebovať len trochu.
  • Smotanu a mlieko zahrejte na panvici, kým sa nevarí.
  • Cukor a žĺtky šľahajte v mise do svetlo žltej farby.
  • Horúcu smotanovú zmes pomaly nalejte do vajec a šľahajte.
  • Po úplnom zapracovaní sceďte cez sitko späť do panvice.
  • Jemne varte na miernej teplote, kým zmes mierne nezhustne. Dávajte pozor, aby ste ju neprevarili.
  • Preložte do misky. Prikryte a ochlaďte pri izbovej teplote na 10 minút, potom na 1 hodinu dajte do chladničky.
  • Jahodové pyré a vanilku vmiešajte do studeného pudingu z chladničky. Ochutnajte a dochuťte.
  • Zmrzlinu zmrazte v zmrzlinovači alebo nádobe v mrazničke.

Pokiaľ nemáte výrobník zmrzliny, zmrazte na 4 hodiny, každú hodinu dôkladne prešľahajte alebo rozmixujte v kuchynskom robote, aby ste odstránili ľadové kryštáliky.
V mrazničke vydrží až dva mesiace.

Kornút naplnený tromi kopčekmi ružovej zmrzliny.
Zdroj: healthyhappylife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.