Táto obľúbená česká omáčka medzi našimi receptami nesmie chýbať! Môžete si ju pripraviť aj bez mäsa. Na bezmäsú úpravu sa potom hodia žemľové knedle.
INGREDIENCIA
- 1 cibuľa
- 600 g zadného hovädzieho, na plátky
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- 6 sterilizovaných uhoriek
- 2 kvalitné párky
- 2 vajcia na tvrdo
POSTUP
- Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno a opražíme na oleji.
- Hovädzie plátky mierne naklepeme, po stranách narežeme, aby sa nekrútili.
- Z oboch strán osolíme a okoreníme.
- Mäso opečieme z oboch strán, necháme zatiahnuť.
- Mierne podlejeme vodou, pridáme jednu lyžicu horčice.
- Priklopíme a dusíme hodinu a pol domäkka.
- Potom pridáme polovicu uhoriek pokrájaných na kolieska, kolieska párkov a druhú lyžicu horčice.
- Štvrť hodiny dusíme a potom vsypeme nakrájané varené vajcia a zvyšné uhorky.
- Chvíľku prevaríme.
- Môžeme podávať s dusenou ryžou.
Máme pre vás aj ďalšie recepty na omáčky na znojemský spôsob a to nielen z hovädzieho mäsa. Inšpirujte sa!