Znojemská omáčka s hovädzím mäsom

Znojemská omáčka s hovädzím mäsom

Táto obľúbená česká omáčka medzi našimi receptami nesmie chýbať! Môžete si ju pripraviť aj bez mäsa. Na bezmäsú úpravu sa potom hodia žemľové knedle.

INGREDIENCIA

  • 1 cibuľa
  • 600 g zadného hovädzieho, na plátky
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 6 sterilizovaných uhoriek
  • 2 kvalitné párky
  • 2 vajcia na tvrdo

POSTUP

  1. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno a opražíme na oleji.
  2. Hovädzie plátky mierne naklepeme, po stranách narežeme, aby sa nekrútili.
  3. Z oboch strán osolíme a okoreníme.
  4. Mäso opečieme z oboch strán, necháme zatiahnuť.
  5. Mierne podlejeme vodou, pridáme jednu lyžicu horčice.
  6. Priklopíme a dusíme hodinu a pol domäkka.
  7. Potom pridáme polovicu uhoriek pokrájaných na kolieska, kolieska párkov a druhú lyžicu horčice.
  8. Štvrť hodiny dusíme a potom vsypeme nakrájané varené vajcia a zvyšné uhorky.
  9. Chvíľku prevaríme.
  10. Môžeme podávať s dusenou ryžou.
Omáčka s kyslou uhorkou, slaninou a plátkom hovädzieho mäsa servírovaná na tanieri s kopčekom ryže.
www.czechgastronomy.com

Máme pre vás aj ďalšie recepty na omáčky na znojemský spôsob a to nielen z hovädzieho mäsa. Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.