Znojemská omáčka s kuracím mäsom

Znojemská omáčka s kuracím mäsom

A tu je ďalší tip na omáčku s kyslými uhorkami. Tentoraz s kuracím mäsom.

INGREDIENCIA:

  • 800 g kuracích prsných či stehenných rezňov
  • 2 cibuľa
  • 30 g slaniny
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 3 kyslé uhorky
  • 4 lyžice sterilizované kapie
  • voda
  • soľ
  • korenie

POSTUP:

  • Slaninu si nakrájajte na kocky a smažte, kým nepustí tuk.
  • Na ňom potom osmažte na plátky nakrájané, naklepané, osolené, operené mäso potreté horčicou.
  • Po zatiahnutí podlejte vodou a duste domäkka.
  • Pred koncom varenia pridajte nakrájané uhorky a kapie.
  • Zahustite múkou rozmiešanou vo vlažnej vode.
  • Varte ešte 10 minút a dochuťte šťavou z uhoriek a podľa potreby okoreňte.
Omáčku na znojemský spôsob môžete urobiť aj s kuracím mäsom.
plantbenefits.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.