Zrkadlová čokoládová poleva nielen na pečivo

Zrkadlová čokoládová poleva nielen na pečivo

Táto poleva sa na väčších plochách leskne rovnako ako zrkadlo. Odtiaľ jej názov.

Ingrediencie:

  • 2/3 šálky + 2 a 1/2 PL vody
  • 2/3 šálky šľahačky
  • 1 šálka nesladeného kakaového prášku
  • 1 šálka + 2 PL bieleho cukru
  • 4 čajové lyžičky želatíny v prášku

Postup:

  1. Do malej misky dajte dve a pol polievkové lyžice vody.
  2. Prisypte želatínu a dôkladne premiešajte.
  3. Nechajte 5 minút odstáť.
  4. Kakao a vodu dajte do stredne veľkého hrnca a miešajte, kým sa nerozpustia všetky kakaové hrudky.
  5. Do kakaovej zmesi pridajte trochu šľahačky a zamiešajte.
  6. Pridajte zvyšnú šľahačku a cukor a jemne pokračujte v miešaní, aby sa ingrediencie dobre spojili.
  7. Túto zmes následne dajte na sporák a začnite pomaly zahrievať.
  8. Akonáhle sa zmes začne variť, stiahnite ju z platne.
  9. Pridajte želatínu a jemne miešajte, kým sa nerozpustí a nevznikne hladká lesklá poleva.
Zrkadlová čokoládová glazúra.
zdroj: lidiacookbook.com

Čokoládové polevy na pečivo využite skvele aj na zdobenie ďalších dezertov, predovšetkým čokoládových tort

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.