Táto poleva sa na väčších plochách leskne rovnako ako zrkadlo. Odtiaľ jej názov.
Ingrediencie:
- 2/3 šálky + 2 a 1/2 PL vody
- 2/3 šálky šľahačky
- 1 šálka nesladeného kakaového prášku
- 1 šálka + 2 PL bieleho cukru
- 4 čajové lyžičky želatíny v prášku
Postup:
- Do malej misky dajte dve a pol polievkové lyžice vody.
- Prisypte želatínu a dôkladne premiešajte.
- Nechajte 5 minút odstáť.
- Kakao a vodu dajte do stredne veľkého hrnca a miešajte, kým sa nerozpustia všetky kakaové hrudky.
- Do kakaovej zmesi pridajte trochu šľahačky a zamiešajte.
- Pridajte zvyšnú šľahačku a cukor a jemne pokračujte v miešaní, aby sa ingrediencie dobre spojili.
- Túto zmes následne dajte na sporák a začnite pomaly zahrievať.
- Akonáhle sa zmes začne variť, stiahnite ju z platne.
- Pridajte želatínu a jemne miešajte, kým sa nerozpustí a nevznikne hladká lesklá poleva.
Čokoládové polevy na pečivo využite skvele aj na zdobenie ďalších dezertov, predovšetkým čokoládových tort