Tento recept na guláš so srnčím mäsom je inšpirovaný príchuťami Tuniska a severnej Afriky a bude patriť k vašim najobľúbenejším. Prakticky všetko, čo na výrobu tohto receptu potrebujete, už máte doma alebo ich ľahko nájdete v supermarkete.
Čo budeme potrebovať
- 4 lyžice hladkej múky
- 800 g kvalitného srnčieho (nakrájaného na 2 cm kúsky)
- olivový olej
- 2 cibuľa (nahrubo nakrájaná)
- 3 mrkvy (nahrubo nakrájaná)
- 2 zelerové tyčinky (nahrubo nakrájaná)
- 1 lyžica borievkových bobúľ (rozdrvených)
- 2 vetvičky rozmarínu (listy)
- Lyžica masla
- 6 vetvička čerstvej petržlenovej vňate
- 2 kocky hovädzieho vývaru
- 600 g malých nových zemiakov
- 1 strúčik cesnaku
Postup
- Doštička poprášte 2 lyžicami múky a štipkou soli a čierneho korenia a obaľte kúsky mäsa touto zmesou, kým nebude dobre obalená.
- Rozpáľte veľkú panvicu na vysokú teplotu, pridajte olivový olej a opekajte mäso 3 minúty, aby zhnedlo.
- Pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, drvené plody borievky, rozmarín a kúsok masla.
- Pridajte pár lyžíc vody, všetko poriadne premiešajte, potom panvicu priklopte pokrievkou a nechajte všetko 4 až 5 minút v pare, aby sa chute prepojili.
- Zložte pokrievku, aby sa mäso a zelenina začali vyprážať, občas miešajte.
- Petržlenovú vňať nasekajte najemno, a akonáhle cibuľa začne karamelizovať, pridajte ju do panvice so zvyšnými 2 lyžicami múky a rozdrobenými kockami vývaru.
- Premiešajte a nalejte toľko vody, aby zmes pokryla.
- Priveďte do varu a potom stiahnite na stredne nízku teplotu, aby sa dusené mäso len varilo.
- Pridajte zemiaky a pomaly varte aspoň 2 hodiny, kým sa mäso nebude rozpadať.
- Pridajte nasekaný cesnak, petržlen, soľ a korenie a premiešajte.
Lahodný guláš môžete jesť len so zemiakmi alebo k nemu môžete prikusovať vypečený toastový chlieb, ktorý si môžete ľahko a rýchlo pripraviť v hriankovači , aký si vybrať sa dozviete v našej recenzii!