Recepty na mäso
Patríte medzi milovníkov mäsa a vychutnáte si každý kúsok šťavnatého plátku? Vyskúšajte naše osvedčené mäsové recepty na hovädzie, bravčové, kuracie či morčacie. Pripraviť môžete aj mäso z králika, kačice či husi a nezabúdajme ani na obľúbené mleté mäso. Naučte sa jednoduché a pritom chutné recepty na mäso všetkého druhu, stačí si len vybrať!
Recepty s hovädzím mäsom
Hovädzie mäso je bohaté na živiny a pritom obsahuje málo tuku, pripravte si z neho napríklad mäsové rolády alebo hovädzie plátky s horčicou . Ak máte radi českú klasiku, určite vyskúšajte hovädzí guláš a obľúbený tatársky biftek.
Recepty s morčacím mäsom
Morčacie mäso je veľmi chudé a preto je vhodné najmä naminútky z morčacieho mäsa . Obľúbená čína z morčacieho mäsa s chrumkavou zeleninou alebo morčacie mäso na karí patrí medzi exotické dobroty, ktoré si ľahko pripravíte aj doma. Morčacie prsia sú tiež vhodné na rôzne závitky – vyskúšajte rolády z morčacieho mäsa s rôznymi náplňami.
Recepty s kuracím mäsom
Ak ste v kuchyni začiatočníci, minútky z kuracieho mäsa alebo kuracie prsné rezne sú tá správna voľba. Recepty z kuracieho mäsa sú jednoduché, ale ľahko s ním môžete vykúzliť aj slávnostné jedlo – vyskúšajte kuracie mäso s omáčkou v orientálnom štýle alebo pečené kura ala kačica, určite si pochutnáte.
Recepty s mletým mäsom
Mleté mäso je ideálne na mäsové guličky , fašírky, slávnostnú sekanú , burgre i závitky. Mleté mäso pripravujeme v rúre, na panvici alebo na grile . Mleté hovädzie aj bravčové je skvelé pre deti a ak máte radi klasiku, stavte na čevabčiči z mletého mäsa alebo plnené papriky s omáčkou.
Recepty s rybím mäsom
Neviete, ako pripraviť rybu na panvici , aby bola chutná a šťavnatá ? Vyskúšajte najlepšie recepty na tresku, zubáča aj lososa na masle . Vyskúšajte aj rybu na grile alebo z rúry, pečená ryba na obed je ideálne zdravé jedlo. A nakoniec česká klasika- slávnostný kapor na niekoľko spôsobov, vyberte si ten najlepší!
Recepty so zverinou
Nebojte sa varenia zveriny , so správnymi receptami jeleňa, diviaka i bažanta zvládne aj začiatočník .
Najobľúbenejšia je pečená zverina – srnčie mäso , králik aj iná divočina sa na pečenie v rúre hodí výborne. Môžete vyskúšať aj tradičné recepty na divočinu s omáčkou a nezabúdajme ani na obľúbený zverinový guláš .
Recepty s údeninou
Medzi tradičné jedlá s údeninou patrí obľúbený buřtguláš, zemiakové knedle s údeninou alebo napríklad studené rolky . Za vyskúšanie stoja aj rýchle recepty z párkov: chudé párky v cestíčku alebo domáci hot dog.
Údeniny oceníte aj na cestách , vyskúšajte cestoviny s klobásou alebo vyprážané údené mäso na panvici či na grile, určite si pochutnáte.
Recepty s bravčovým mäsom
Ak patríte medzi milovníkov tradičnej slovenskej kuchyne , pripravte si pečené bravčové mäso so zemiakmi alebo obľúbené bravčové rezne. Vynikajúci je tiež guláš z bravčového mäsa alebo rôzne špízy s mäsom a zeleninou .
Bravčové mäso sa výborne hodí na grilovanie . Pripravte si tú správnu marinádu , doplňte ľahkým šalátom a vynikajúca letná večera je na stole.
Recepty s ostatným mäsom
Sliepky, vnútornosti alebo napríklad jazvec, v kuchyni je možné upraviť takmer akékoľvek mäso. Nebojte sa vyskúšať nové chute, stačí mať ten správny recept . Vyskúšajte osvedčené recepty na mäso z býka, baranie alebo jahňacie mäso.
Recepty s morskými plodmi
Plody mora sa skvele hodia na prípravu ľahkých letných jedál – vyskúšajte morské plody s cestovinami alebo ľahký šalát s morskými plodmi. Omáčka na cestoviny s morskými plodmi nie je nič ťažké, stačí použiť to správne korenie. Vynikajúce sú tiež vyprážané morské plody s ryžou alebo v rúre či na grile pečené morské plody na cesnaku.
Recepty so slepačím mäsom
Neviete, ako urobiť sliepku? Najjednoduchšia je pečená sliepka v rúre. Takto upravená sliepka je výborná pre deti , neobsahuje toľko škodlivých látok ako kura. Vyskúšať môžete aj sliepku na divoko , stačí pridať korenie na zverinu.
Recepty s husím mäsom
Husacie recepty nie sú zložité a zvládne ich aj začiatočník . Veľmi obľúbená je pečená hus . Ak ste ju nezjedli celú a neviete, čo so zvyškom husi, vyskúšajte francúzsku husaciu paštétu, tzv. husacie rillettes .
Recepty s kačacím mäsom
Pečená Svätováclavská kačica sa tradične pečie s kapustou a knedľami, ale môžete vyskúšať aj ďalšie varianty. Pečená kačica s jablkami je šťavnatejšia a prekvapí vás aj kačica na pomarančoch alebo paštéta z kačacej pečene.
Recepty s teľacím mäsom
Teľacie mäso je veľmi jemné a vhodné pre deti. Možno z neho pripraviť ako teľacie minútky, tak rýchle jedlá. Klasickou variantou je viedenský teľací rezeň , ale pripraviť môžete aj vynikajúci steak z teľacej stehna a to ako doma na panvici, tak vonku na grile. Za vyskúšanie stojí aj elecia stehno na smotane alebo teľacie mäso na hubách.
Recepty s jahňacím mäsom
Neviete, ako spracovať jahňacie mäso ? Vyskúšajte pečené, vyprážané aj dusené jahňacie, výsledok stojí za to! Jahňacie mäso je mladé a jemné, vyskúšajte jahňacie kúsky na grile alebo obľúbený grécky gyros ako na dovolenke. Za vyskúšanie stojí aj jahňací guláš alebo pečená musaka , ktorá pochádza opäť z Grécka.